Trezors misslyckande med att stödja kommande BCH-gaffel kommer under brand

5. November 2020 Aus Von admin

Trezor har meddelat att det kommer att vänta med att se resultatet av Bitcoin Cashs gaffel 15 november innan han lovar stöd för Bitcoin ABC eller Bitcoin Cash Node.

Trezor drog kritik efter att den tillkännagav innehavare av Bitcoin Cash

Hårdvaruplånbokstillverkaren Trezor drog kritik efter att den tillkännagav innehavare av Bitcoin Cash (BCH) i hopp om att få en airdrop med den hårda gaffeln som förväntas den 15 november måste överföra sina mynt någon annanstans.

I ett tillkännagivande den 5 november hävdade Trezors moderbolag SatoshiLabs att det kommer att vänta på att samhället ska avgöra vilket Bitcoin Cash-implementering kommer att dominera nätverket framåt:

”SatoshiLabs kommer inte att delta i gaffeln förrän ett beslut fattas av samhället. Om du vill delta i gaffeln bör du överföra ditt BCH-saldo till en annan plånbok som stöder myntuppdelningen för att se till att du får några mynt som härrör från den hårda gaffeln. ”

När gaffeln har ägt rum kommer SatoshiLabs att „övervaka om den gafflade kedjan har tillräckligt stöd för att motivera stöd“, och kommer att stödja det genomförande som säkerställer majoritetsstöd från samhället.

SatoshiLabs kommer också att bedöma om minoritetskedjan har „tillräckligt stöd för att motivera stöd för det.“

Bitcoin Cash kommer att delas i två med nästa schemalagda uppgradering den 15 november. Interna spänningar blossade upp i augusti när Amaury Sechet, den ledande utvecklaren av Bitcoin ABC – det historiskt dominerande genomförandet av Bitcoin Cash – publicerade en uppdatering som skulle introducera en ny „Myntbasregel“, avledande 8% av blockbelöningen till en utvecklingsfond i hans kontroll.

Konflikten utlöste den rivaliserande implementeringen, Bitcoin Cash Node (BCHN), som sedan dess har säkrat stöd från mer än 75% av BCH-gruvarbetarna.

Bitcoin ABC: s implementering är kontroversiell

Bitcoin ABC: s implementering är kontroversiell, eftersom den inkluderar en „skatt“ på 8% på alla blockbelöningar som går till en plånbok som kontrolleras av Sechet.

Trezors beslut att inte stödja myntuppdelning under gaffeln innebär att användare som håller Bitcoin Cash i sin hårda plånbok måste flytta dem till en börs eller någon annan plånbok för att få sina BCHN-mynt i gaffeln.

Flytten lämnade många Trezor-användare förbryllade, med Twitter-användaren John Moriarty som sa att han var „mycket besviken“:

„Den stora majoriteten av BCH-ekosystemet har avvisat IFP som införs av ABC … Du måste förklara varför folks mynt plötsligt sjönk i värde med över 90% och sedan hantera kedjebyte efter det.“

Moriartys tråd hyllades på Reddits / r / BTC subreddit, med användaren u / AD1AD som kallade det „Ganska pinsamt oprofessionellt beteende“ och kallade företagets uttalande vilseledande. Andra användare var också missnöjda med flytten.

Under de senaste sju dagarna signalerade endast 1% av alla BCH-block stöd för Bitcoin ABC, vilket betyder att hashkraften som stöder ABC: s förslag har varit ganska liten. Bitcoin Cash Node (BCHN) har fått stöd från gruvarbetare sedan starten, med 75,3% av block som bryts för närvarande signalerar för sitt stöd.

Gaffelns datum den 15 november betyder också tvåårsdagen för Bitcoin Cash-splittringen med Bitcoin SV (BSV) som inträffade under den senaste Bitcoin Cash-hårdgaffeln – ett exempel där båda kedjorna på gaffeln lyckades överleva efter att ha gått ned oförsonliga vägar . Förra månaden slog priset på BCH nya nedgångar mot BTC, med den kommande gaffeln som osannolikt kommer att förbättra moral bland en redan bruten gemenskap.